Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010
Ψητό ψάρι με λαχανικά και βότανα - Baked Fish with Vegetables and Herbs
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρεματος: 35 λεπτά
Μερίδες: 6
Μια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά, αρωματικά φυτά και ψάρι δημιουργούν ένα υγιεινό πιάτο γεμάτο γεύση. Συνοδεύεται με ρύζι.
Συστατικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1 / 2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
3 κρεμμύδια φρεσκα , ψιλοκομμένα
1 / 2 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 / 2 κίτρινο κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη ντομάτα, σε κύβους
85g (3 oz) μαύρες ελιές, κατά το ήμισυ
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μισό ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
μισό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1kg (2 lb) φιλέτο ψάρι (μπακαλιάρου ή οποιουδήποτε άλλο ψάρι)
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C (ή στο 4 Αερίου).
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ανακατεύετε μέσα τα κρεμμύδια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές και κρεμμύδια.Σοτάρετε 3 λεπτά. Βάζετε μετά το κολοκύθι, ντομάτα, ελιές και βαλσάμικο ξύδι. Σοτάρετε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
3. Απλώστε 1 / 2 από τα λαχανικά σε ένα λαδωμένο 23x30cm (9x12 in) ταψί. Καλύψτε τα λαχανικά με το ήμισυ των βοτάνων.
4. Τακτοποιήστε τα φιλέτα πάνω από τα λαχανικά και τα βότανα.Απλώστε τα υπόλοιπα λαχανικά, βότανα, στη συνέχεια, πάνω από τα ψάρια. Καλύψτε το ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Prep: 15 mins | Cook: 35 mins
Serves: 6
A variety of fresh vegetables, herbs and fish makes for a healthy dish that is bursting with flavour. Served with rice.
Ingredients
3 tablespoons olive oil
3 onions, thinly sliced
1 red pepper, thinly sliced
1/2 green pepper, thinly sliced
3 shallots, thinly sliced
1/2 courgette, thinly sliced
1/2 yellow courgette, thinly sliced
1 large tomato, diced
85g (3 oz) black olives, halved
2 tablespoons balsamic vinegar
salt and freshly ground black pepper to taste
half a bunch fresh chives, chopped
half a bunch fresh basil leaves, chopped
half a bunch fresh coriander, chopped
1kg (2 lb) cod fillets (or any other firm fish)
Preparation method
1. Preheat oven to 180 C / Gas mark 4.
2. Heat oil in a large frying pan. Stir in onions, red and green peppers and shallots. Sauté 3 minutes. Sir in courgette, tomato, olives and balsamic vinegar. Sauté until vegetables are just tender. Season with salt and pepper to taste.
3. Spread 1/2 of the vegetables into an oiled 23x30cm (9x12 in) baking dish. Cover the vegetables with half of the herbs.
4. Arrange the fillets on top of the vegetables and herbs. Spread the remaining vegetables, then herbs, over the fish. Cover the dish with aluminium foil and bake for 25 minutes.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου