Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Χαλβάς πολίτικος με μέλι


Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι)
1 1/2 κούπα μέλι (μπορεί να γίνει με σιρόπι κανονικό και 2 κουταλιές μέλι για άρωμα)
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (με ψιλό σιμιγδάλι η υφή του χαλβά θα είναι πιο λεία)
4 κούπες νερό
100 γρ αμύγδαλα (ή καρύδια ή/και κουκουνάρια και σταφίδες)
Κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από πορτοκάλι η λεμόνι.

Προετοιμασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μας, το ξύσμα λεμονιού και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι . Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.

Ρίχνουμε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα.
Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας γιατί αρπάζει εύκολα.

Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή γιατί πιτσιλάει το σιρόπι μας ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται για να πήξει και να αρχίσει να γίνετε σαν μία μπάλα.

Βάζουμε το χαλβά μας σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου.

Γυρίζουμε την φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε τον χαλβά μας με κανέλα ( άφθονη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου